Photo

 NAZMI ARIF   NAZMI ARIF TURKIYE  (TURKEY) PHOTO 1 PHOTO  2 KAPADOKYA KARADENIZ BOLGESI (EVKSINOS PONTOS) BIZANS IMPARATORLARI - VIZANTINOI AVTOKRATORES LYKIA - LIKIA PICTURES KAPADOKYA - KAPADOKIA PICTURES KARADENIZ - PONTOS PICTURES GAP BOLGESI - NOTIOANATOLIKI TOURKIA PICTURES EFES -IZMIR -EFESOS -SMIRNI PICTURES AYVALIK - BERGAMA -AYVALI - PERGAMOS PICTURES ISTANBUL - KONSTANTINOUPOLI PICTURES ISTANBULUN FETHI (1) - I ALOSI TIS KONSTANTINOUPOLIS (1) ISTANBULUN FETHI (2) I ALOSI TIS KONSTANTINOUPOLIS (2) ISTANBULUN FETHI (3)- I ALOSI TIS KONSTANTINOUPOLIS (3) EFES  (EFESOS) 1 EFES  (EFESOS) 2 ISTANBUL GEZI PROGRAMI-PROGRAMMA KONSTANTINOUPOLIS YEDI KILISELER GEZISI-EPTA EKLISIES TIS APOKALIPSIS EGE-KAPADOKYA GEZISI-EKDROMI KAPADOKIAS KAPADOKYA-KARADENIZ GEZISI--EKDROMI KAPPADOKIAS-PONTOU Photo Custom 3

Photo Gallery - EFES - IZMIR -EFESSOS-SMIRNI PICTURES

Ίωνες - Ιωνία

   Ίωνες ήταν μια από τις τέσσερις ελληνικές φυλές που, σύμφωνα με την μυθολογία, αφού ήρθε στην Ελλάδα έχοντας αρχηγό τον Ξούθο, κατοίκησε στην Αττική και πήρε το όνομά της από τον Ίωνα, το γιο του Ξούθου. Με το πέρασμα όμως του καιρού οι Ίωνες απλώθηκαν και κατοίκησαν στη βορινή και δυτική παραλία της Πελοποννήσου, στην περιοχή των Μεγάρων και την Εύβοια.

    Γύρω στα 2.000 π.Χ., η ιωνική φυλή εγκαταστάθηκε και στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή ανάμεσα στον Έρμο και το Μαίανδρο ποταμό και σχημάτισε μια δοξασμένη δημοκρατία που την αποτελούσαν δώδεκα από τις διασημότερες πόλεις της Μ. Ασίας, η Φώκαια, Ερυθρές, Κλαζομενές, Τέως, Λέβεδος, Κολοφών, Έφεσος, Μίλητος, Μυών, Πριήνη, Χίος και Σάμος. Σ' αυτές προστέθηκε αργότερα και η αιολική πόλη Σμύρνη.

     Η ιωνική αυτή δημοκρατία τελούσε κάθε χρόνο θρησκευτικές και πολιτικές γιορτές, Πανιώνιες, όπως λέγονταν, στο ιερό του Ελικώνιου Ποσειδώνα κοντά στη Μυκάλη. Ακόμα, τελούσε και συνελεύσεις των αντιπροσώπων των πόλεών της στο ιερό του Απόλλωνα στο νησί Δήλος. Η δημοκρατία των Ιώνων, παρόλο που γνώρισε πολυάριθμες επιδρομές και κατακτήσεις από τον Κροίσο, Κύρο, Δαρείο, Πέρσες και Ρωμαίους, ανάπτυξε έναν εξαιρετικό πολιτισμό σ' όλους τους τομείς ανεξάρτητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και ανάδειξε μεγάλους άντρες, που πολλά πρόσφεραν στην Ελλάδα, όπως τον Όμηρο, τον Ιπποκράτη, το Ζεύξι, τον Παράσιο, τους Ίωνες φιλόσοφους και άλλους.

   Ιωνία

    Η Ιωνία ήταν η περιοχή στα παράλια της Μικράς Ασίας, ανάμεσα στους ποταμούς Έρμο, Κάυστρο και Μαίανδρο. Οι πρώτοι της κάτοικοι ήταν οι Κάρες και μετά απ' αυτούς, οι Λέλεγες, οι Λυδοί, οι Φρύγες, οι Μαίονες καθώς και διάφορες άλλες πελασγικές φυλές.

   Στην Ιωνία ανήκαν και τα νησιά Σάμος, Χίος και Ικαρία. Οι πόλεις της Ιωνίας είχαν φτάσει γύρω στα 2000 π.Χ. σε μεγάλη ακμή. Τότε οι 12 απ' αυτές, οι μεγαλύτερες, ενώθηκαν σ' ένα είδος ομοσπονδίας, την περίφημη ιωνική δημοκρατία ή ιωνική δωδεκάπολη που έγινε πασίγνωστη και διατηρήθηκε λαμπρή και ακμαία για πολλούς αιώνες. Τα λαμπρότερα κέντρα πολιτισμού ήταν η Έφεσος και η Μίλητος, αλλά η Σμύρνη, που ήταν αιολική και προστέθηκε αργότερα στη δωδεκάπολη, κατόρθωσε να πάρει τα πρωτεία και να γίνει η μεγαλύτερη από όλες.

    Μέχρι τον 7ο π.Χ. αιώνα, η Ιωνία και οι κάτοικοί της ζούσαν ήρεμοι κι ευτυχισμένοι απολαμβάνοντας τα πλούτη και τα αγαθά που τους χάριζαν οι εύφορες κοιλάδες τους. Τότε εμφανίστηκαν οι Κιμμέριοι, που με τις επιδρομές τους προκάλεσαν τρομερές καταστροφές. Λίγο αργότερα, η Ιωνία υποτάχτηκε στους Λυδούς και μετά στους Πέρσες. Παρόλ' αυτά, πολλές φορές οι Ίωνες επαναστάτησαν για ν' αποτινάξουν το ζυγό, αλλά όταν οι Πέρσες κυρίεψαν τη Μίλητο, στις αρχές του 5ου π.χ. αιώνα, όλη η Ιωνία υποδουλώθηκε οριστικά στους Πέρσες. Αυτοί έκαψαν τους ναούς των Ιώνων, κατεδάφισαν τα τείχη τους και όσους από τους κατοίκους δεν κατέσφαξαν, τους πήραν δούλους.

   Η Ιωνία βρήκε την ελευθερία της στα χρόνια των περσικών πολέμων. Αργότερα υποτάχτηκε στους Ρωμαίους και κατόπιν στους Βυζαντινούς και αποτέλεσε την επαρχία ή θέμα της Σάμου.

    Στο 13ο αιώνα καταλήφτηκε από τους Σελτζούκους Τούρκους και μετά από τους Οθωμανούς Τούρκους. Στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής (1922 Αύγουστος), ο Χριστιανικός πληθυσμός της Ιωνίας, με την ανταλλλαγή των πληθυσμών   εγκατασταθηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.                                                    

      Πέργαμος

        Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της Μυσίας, που βρισκόταν χτισμένη πάνω σε ένα μικρό λόφο (από τον οποίο πήρε το όνομά της, που σημαίνει φρούριο ή ακρόπολη).

        Η ένδοξη ιστορία της αρχίζει στα 293 π.Χ., όταν ο βασιλιάς Λυσίμαχος ασφάλισε στο οχυρό του λόφου τους θησαυρούς του και ανάθεσε στο στρατηγό του Φιλέταιρο να τους φυλάει. Ο Φιλέταιρος, μετά το θάνατο του Λυσίμαχου και με τα 9.000 τάλαντα των θησαυρών, ένα ποσό τεράστιο για την εποχή του, ίδρυσε το μικρό κρατίδιο της Περγάμου, που το κράτησε μέχρι το θάνατό του. Ο ’τταλος Α', ο απόγονός του, χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού για να εξωραΐσει την Πέργαμο κι ο Ευμένης ο Β', ο διάδοχός του, έχτισε ένα πλήθος ναών και δημόσιων κτηρίων και ανάμεσά τους το βωμό της Περγάμου.

        Η Πέργαμος καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους κι έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό, πολιτικό και στρατιωτικό κέντρο της ρωμαϊκής επαρχίας της Ασίας. Η βιβλιοθήκη της ήταν από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αλλά ο Αντώνιος χάρισε τα βιβλία της στη βασίλισσα της Αιγύπτου, την Κλεοπάτρα. Στην Πέργαμο άκμασε και ο διάσημος γιατρός της αρχαιότητας Γαληνός. Μετά την επανάσταση των Περγαμηνών κατά των Ρωμαίων (88) και την επανάσταση του Μακρινού, δολοφόνου του Καρακάλλα (117), η Πέργαμος απογυμνώθηκε από τα αξιολογότερα μνημεία τέχνης τα οποία μεταφέρθηκαν στη Ρώμη. Τον 7ο αιώνα έγινε βυζαντινή επαρχία και στα 1401 καταστράφηκε εντελώς από τον Ταμερλάνο και έμεινε για έναν αιώνα έρημη και ακατοίκητη, μέχρι που στα 1450 οι Τούρκοι ξανάχτισαν την πόλη στους πρόποδες του λόφου.

      Ο σημερινός οικισμός λέγεται Bergama και έχει πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκων.

 

Κουσάντασι / Kudasadasi

     Ενα απο τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας είναι το Κουσάντασι που σε απόσταση αναπνοής απο τη Σμύρνη και δίπλα σε αρχαιότητες όπως η Έφεσσος και η Διδύμη αποτελεί πόλοι έλξης για πολλούς τουρίστες.
   To Κουσάντασι σήμερα παοτελεί τμήμα της επαρχία Μουγλών και βρίσκεται κάπου 85χλμ νοτίως της Σμύρνης. Εκει θα πάτε απο τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τη Σμύρνη με το Ντενίζλι.

 

Η ΠΟΛΗ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ


   Το Κουσάντασι είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στον ομώνυμο ορμίσκο του και γεωγραφικά βρίσκεται απέναντι απο το νησί της Σάμου. Έχει περίπου 55,000 κατοίκους οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες τριπκλασιάζονται αφού οι τουριστικές κλήνες τιης πειοχής είναι πάνω απο 50.000. Ασχολουνται με τον τουρισμό, την παροχή πληροφοριών, την αλιεία καθώς και με ελαφριά μεταποιητική βιομηχανία....

Sample Photo 1

IZMIR - SMIRNI PICTURES

Sample Photo 3

Sample Photo 4

Sample Photo 5

Sample Photo 6

Sample Photo 7

Sample Photo 8

Sample Photo 9

Sample Photo 10

Sample Photo 11

Sample Photo 12